24 november reisden we naar Limburg.

We serveerden zoerseitanvleis, frietjes en roggebrood met stroop!

Daarna keken we de film Gluckauf, een vader- en zoondrama vermomd als misdaadfilm. Authentiek, aangrijpend, prachtig gefilmd en volledig in Limburgs dialect gesproken.

Hieronder de foto’s van deze avond!

27 Oktober konden en wilden we niet anders dan: Noord& Vegan Halloween!
Denk dampende pompoensoep met vers gebakken brood, chocolate chip cookies om van te snoepen & een film om van te gruwelen, samen voor maar 2,-
We keken de film The VVitch: A New-England Folktale, over een familie die in het New England van 1630 wordt verscheurd door de krachten van hekserij, zwarte magie en bezetenheid. Deze film was het afgelopen Sundance-festival groot favoriet bij publiek en critici en werd ingeleid met een korte toelichting over heksenvervolging in die tijd.
Bedankt weer voor jullie komst! Hieronder wat foto’s.

29 september was Noord& Vegan Japan!
Een avond met vegan sushi en dorayaki, pannekoekjes met zoete pasta.
Na het eten keken we naar ‘An’ of ‘Sweet Bean’. In deze mooie, subtiele en diep-menselijke film over het maken van pannenkoeken als metafoor voor het leven volgden we een pannenkoekenbakker die uit de problemen probeert te blijven en een oud vrouwtje dat geweldige anko maakt: zoete pasta gemaakt van rode adukibonen. An was afgelopen jaar de openingsfilm van het Un Certain Regard-programma in Cannes.
Het was weer een fijne! Zie hieronder de foto’s.

16 Juni was Noord&  Vegan VS!
Ondanks de wolkbreuk was het lekker druk, dat had vast iets te maken met de heerlijke vegan hamburgers. Na de salades, patatjes en hamburgers keken we naar de Oscarwinnende documentaire Citizenfour. De film zoomt in op het illegale en op kolossale schaal afluisteren van burgers door de Amerikaanse inlichtingendienst. Een minutieus, nagelbijtend spannend verslag van de gebeurtenissen in Edward Snowdens hotelkamer; een real life-spionage- annex paranoia-thriller. Heerlijke Noord& avond weer!

Hieronder een paar foto’s van de avond.

De Noord& avond van mei was een bijzondere: de avond werd georganiseerd in samenwerking met het Rode Tulp Film Festival, een festival dat streeft naar culturele uitwisseling tussen Nederland en Turkije. Special guest was Pinar Coskun- waren wij van Noord& ontzettend trots op!

We startten de avond met heerlijke Turkse plantaardige mezze, verzorgt door Pinar. Daarna keken we de door het Noord& / Rode Tulp team geselecteerde film: ‘Annemin Sarkisi’ of ‘ Lied van mijn Moeder’, een film over een jonge Koerdische man die moet kiezen tussen de nostalgische zoektocht van zijn moeder naar een lied in haar dromen en een onzekere toekomst met zijn zwangere vriendin.
De film werd kort ingeleid door de Turks/ Koerdische Pinar Coskun die vanuit haar eigen achtergrond en vanuit haar opleiding als sociologe prachtig kon vertellen over de gevoelige relatie tussen Turken en Koerden en de symboliek in de film.

Dank voor jullie aanwezigheid… Güle güle!
Hieronder een foto-impressie van deze avond.

Donderdag 28 april was Vegan Moedertje Rusland!

We aten yummie plantaardige Russische hapjes samen… een bieterige avond!
De film was het resultaat van een Facebook-poll, een spannende wedstrijd tussen Elena, een poetische film met prachtig camerawerk en pregnante muziek van Philip Glass & de over the top fantasy thriller horror Night Watch, waar tovenaars en vampiers wonen in modern, hedendaags, rommelig, wodka-doordrenkt Moskou. Elena won de strijd!

Hieronder de foto’s van de avond (voor mobiel: klik op de foto voor de volgende).

Do svidaniya!

 

Donderdag 31 maart waren we er weer met Noord& Vegan Mzungu! Film en hapjes in West-Afrikaanse sferen.

We aten samen van heerlijke gerechten als pinda-tomaat-oker-stoof en banaan in kerriesaus. Geheel plantaardig natuurlijk, Noord& style :)
We keken naar Timbuktu, een heftige en mooie aanklacht tegen extremisme vol prachtige beelden en muziek.

Hieronder in foto’s een sfeerimpressie!

 

De laatste donderdag van februari, de 25ste, was Noord& terug met weer een typisch Noord& avondje: Vegan Iran!

Om 19:30 gingen de deuren van de Bakkerij open en kwamen de heerlijke geuren van de Perzische plantaardige keuken je tegemoet. Samen genoten we van heerlijke Iraanse hapjes.

Daarna de film: de feministische Iraanse vampierenwestern A Girl Walks Home Alone At Night van Ana Lily Amirpour, een fijn vet aangezette horror/ popfantasie over een Amerika dat alleen in films bestaat.

Het was zo’n heerlijke combi dat we besloten hebben deze formule vast te houden: een wereldreis langs smakelijke vegan hapjes en awesome films, elke maand een andere bestemming!

Hieronder een impressie van bestemming Iran. (Mobiel: klik op de foto om te bladeren).

Goda Hafez!

In het superfijne pand aan de Bergweg gingen we tijdens het Noord Gestoord Oud en Nieuw feest, verzorgd door CineNoord, Studio de Bakkerij en Noord&, dansend, sjansend en proostend het nieuwe jaar in! Met dj’s Billy Ray dela Hay, Mau en Char die zorgden voor een heerlijke eclectische muziekmix van electro tot funk tot old skool rap naar 00’s house, baltimore club, breaks en acid!  Ook was het een visueel spectaculaire avond met filmvisuals op het grote filmscherm.

We waren helemaal uitverkocht en gingen tot de volgende ochtend door…. volgend jaar weer! <3

 

De laatste donderdag van november had als aanloop naar de klimaattop (die 30 november van start ging) het thema: Noord& de Warme Aarde.

Een avond met een coole workshop en een hete film. Hendrik de Lint, trainer en activist bij Greenpeace, verzorgde de workshop. We namen een kijkje achter de actiesluier terwijl we lekker warm binnen zaten. Kort maar krachtig bracht Hendrik ons de kneepjes bij van geweldoos demonsteren.

Daarna keken we een film die je pakt maar niet preekt: documentaire The Yes men Fix The World– over een groep politiek gemotiveerde grappenmakers, die zich voordoen als woordvoerders van overheidsinstellingen of multinationals om zo het beleid van hun zogenaamde werkgevers aan de kaak te stellen.